Loikkablogi

Ajatuksia yrittäjyyskasvatuksesta

Riitta Antinmäen Yrittäjän päivän tervehdys opettajille

1 kommentti

riitta_antinmakiYrittäjäneuvos Riitta Antinmäki kiittää opettajia siitä, että Suomessa on nuoriso kasvamassa yrittäjähenkiseksi.

Arvoisat Opettajat

Opettajan rooli on yksi vaikutusvaltaisimpia ja tärkeimpiä yhteiskunnassa. Opettaja voi innostaa oppilaansa arvaamattomiin suorituksiin, ja opettajalla on myös mahdollisuus lytätä oppilaat pitkäaikaiseen alennustilaan.

Innostava opettaja on suomalaisen yhteiskunnan tärkeimpiä vaikuttajia siitä syystä, että hänen kättensä kautta kulkevat lukemattomat lapset ja nuoret, joihin hänellä on kontakti. Varsinkin villien vaikeiden poikien kanssa on hyvä muistaa, että ne ovat juuri samat villit pojat, jotka myöhemmin perustavat yrityksiä ja työllistävät muita ja sitä kautta mahdollistavat myös koulutusjärjestelmän yhteiskunnassa.

Yrittäjyyskasvatus on tullut osaksi koulutusjärjestelmää. On erittäin hyvä näinä vaikeina aikoina, että meillä on kasvamassa nuoriso yrittäjähenkiseksi. Ei ole olemassa yhtään ammattia, jossa yrittäjyyskasvatuksesta ei olisi hyötyä.

Koulun ja ympäröivän yrityselämän kanssa kannattaa olla vuorovaikutuksessa, jolloin nuoret oppivat ja tutustuvat yrityksiin ja saavat mahdollisuuden myös hankkia kesätyöpaikkoja ja työpaikkoja. Teidän kannattaa hyödyntää eri järjestöjen, erityisesti YESin ilmaista materiaalia yrittäjyyskasvatuksessa.

5.9. vietetään yrittäjänpäivää kahdeksannentoista kerran. Päivä syntyi 1990-luvun laman vaikeina vuosina, jolloin työttömyys kasvoi räjähdysmäisesti, yritykset menivät konkurssiin ja maassa oli suuri hätä. Mutta siitä lamasta, kuten muistakin lamoista olemme aina selvinneet yhteen hiileen puhaltamisella, yhteisillä uhrauksilla, ja uskolla parempaan huomiseen. Näillä eväillä selvitään tästäkin.

Kiitos siitä, että olen itse saanut ja moni yrittäjä on saanut koulussa käydä kertomassa oman tarinansa ja vaikuttamassa nuorten asenteisiin. Yksityisten ylitysten verotuksen kautta turvataan koulujärjestelmä, tiet, sairaalat ja muu julkinen elämä. Opettajalla on omassa roolissaan suuri mahdollisuus vaikuttaa myös hyvinvoinnin edistämiseen, myös yrittäjyyden kautta. Kiitän kaikkia opetushenkilökuntaan kuuluvia arvokkaasta työstä, ja toivotan hyvää yrittäjänpäivää.

Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki on Yrittäjänpäiväsäätiön puheenjohtaja ja Narinkkatorin Yrittäjäpatsaan puuhanainen.

yrittajanpaiva.fi

Mainokset

One thought on “Riitta Antinmäen Yrittäjän päivän tervehdys opettajille

  1. Päivitysilmoitus: Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäen tervehdys opettajille

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s