Loikkablogi

Ajatuksia yrittäjyyskasvatuksesta

Lupaus jonka pidämme yhdessä

1 kommentti

lupausVuoden vaihtuminen merkitsee monelle mahdollisuutta aloittaa uudenlainen elämä ja tehdä sen myötä erinäisiä lupauksia. Varmasti jokainen meistä tekee jonkinlaisen lupauksen, pienen tai suuren.

Joku aloittaa kuntoilun, toinen lopettaa tupakoinnin tai opettelee uuden kielen, kolmas päättää tehdä työtään uudenlaisella otteella ja neljäs puolestaan vähentää työntekoa. Lupauksia tehdään ja niiden kimppuun käydään suurella innolla.

Liian moni lupaus kaatuu kuitenkin jo alkuvuonna omaan mahdottomuuteensa. Tammikuun vaihtuessa helmikuuksi on suurin osa lupauksista jo unohtunut. Kevät auringon paistaessa harva enää muistaa edes lupausta tehneensä.

Me YES-verkostossa olemme myös tehneet lupauksen vuodelle 2016. Me muutamme koulutuksen työelämälähtöisemmäksi. Lupaamme lisätä vuoropuhelua koulutuksen ja työelämän välillä ja auttaa tekemään yhteistyöstä arkea.

Olemme päättäneet myös onnistua lupauksen pitämisessä.

Miksi lupauksemme tulee onnistumaan?

Lupauksemme on merkityksellinen meille itsellemme. Me kaikki verkostossa teemme tätä työtä siksi, että haluamme vaikuttaa siihen, että nuorista kasvaa arjessa ja työelämässä pärjääviä aikuisia.

Pystymme aidosti sitoutumaan lupaukseen ja siten tekemään asioita sen toteutumiseksi. Suunnittelu on myös tärkeää ja siksi olemmekin miettineet toimenpiteet ja työkalut joiden avulla lupaukset saavutamme.

Saamme jatkuvasti nähdä konkreettisesti tekemämme työn tuloksia ja pystymme osoittamaan toimintamme hyödyn. Lue esimerkiksi YES Kummeista, Ope-yrittäjätreffeistä ja paikallista yrittäjyyskasvatuksen työryhmätoiminnasta. Hienointa on tietenkin nähdä aktiivisia ja yritteliäitä nuoria. Tämä palkitsee ja motivoi jatkamaan työtä lupauksen saavuttamiseksi.

Mutta tärkein lupauksen toteutumisen elementti on ehdottomasti se, että teemme tämän yhdessä. Yhdessä ideoiden ja toteuttaen, hyödyntäen eri toimijoiden osaamista. Tämä on lupaus johon on kaikkien helppo yhtyä.

Haastankin sinut mukaan tekemään suomalaisesta koulutuksesta työelämälähtöistä!

PS. Itse lupaan vielä lisäksi kirjoittaa blogiin useammin. Sanon sen tässä ääneen, sillä lupauksen julkistaminen lisää onnistumisen mahdollisuutta.

Mainokset

Kirjoittaja: Sanna Lehtonen

Kasvatustieteiden maisteri ja pitkän linjan yrittäjyyskasvattaja ja yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä. Toimii YES ry:n toiminnanjohtajana. Intohimona yrittäjyyskasvatus!

One thought on “Lupaus jonka pidämme yhdessä

  1. Hieno tavoite ja lupauksessa on voimaa, kun vaan tekee tietoisen päätöksen! On todella hyödyllistä, että nuorilla on mahdollisuus päästä itse näkemään yrittämistä ja verkostoa itse jo koulutuksen aikana.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s